Nieuw parlement een feit

234

De Nationale Assemblee (DNA) heeft haar eerste vergadering voor de nieuwe parlementaire periode gehouden. Dit gebeurde vandaag nadat fungerend voorzitter Soewarto Moestadja de beëdigings en toelatingsvergadering heeft geleid. De nieuw gekozen leden  hebben de eed of belofte ten overstaan van de fungerend voorzitter afgelegd. In de meeste gevallen gebeurde die handeling eveneens in bijzijn van een geestelijke.

Nadat de leden werden beëdigd werden twee commissies ingesteld die de geloofsbrieven van de nieuwe parlementsleden moeten onderzoeken.

Nadat alle geloofsbrieven goed werden bevonden werden de leden uiteindelijk conform de parlementaire regels toegelaten tot De Nationale Assemblee. Na dit proces werden de nieuwe voorzitter en vice voorzitter van het parlement gekozen. Tot nieuwe DNA voorzitter werden respectievelijk Ronny Brunswijk en tot vice voorzitter Dew Sharman bij acclamatie gekozen. De volgende belangrijke actie van DNA is het kiezen van de president en vice president van de Republiek Suriname.

President Desiré Bouterse feliciteerde namens de nieuwe parlementsvoorzitter met zijn verkiezingen en wenste alle volksvertegenwoordigers het beste toe om de ontwikkeling van Suriname hoog te houden.