Districtscommissaris Ricardo Bhola heeft op maandag 31 augustus 2020 een ontmoeting gehad met de marktmeesters van de Craftmarkt, Eenheidsmarkt, Kwakoemarkt, Markt Zuid, Straatmarkt Tourtonnelaan, Vreedzaammarkt en de Centrale markt. Bij deze constructieve bijeenkomst is onder ander naar voren gekomen wat de staat van de markten is en met welke uitdagingen de markten kampen als gevolg van het Covid-19 pandemie.

Bij enkele markten is renovatie dringend vereist, terwijl andere markten vanwege de Covid situatie een sterke terugval hebben gemerkt in het aantal bezoekers. Covid-19 is volgens de dc een sociaal maatschappelijk probleem die niet alleen de markten, maar verschillende branches, sectoren heeft getroffen. De Covid situatie heeft ertoe geleid dat de economische bedrijvigheid sterk is teruggelopen met alle gevolgen van dien. Desondanks zal met inachtneming van de Covid- 19 protocollen, alle creativiteit aan de dag gelegd moeten worden om door te gaan met ondernemen.

De districtscommissaris heeft zijn ondersteuning toegezegd en zal spoedig een bezoek brengen aan de verschillende markten om een beter beeld te hebben van de situatie.