Leningen nemen om weer andere leningen en rekeningen te betalen, dat is precies wat er gedaan werd voorheen. Iets meer dan 2 maanden terug kwam er verandering. De regering Santokhi-Brunswijk begon met een grote uitdaging; Het land weer op rails zetten en zorgen voor duurzame ontwikkeling. Op het ministerie van Openbare Werken gaat het goede werk keihard door. Waar er fouten zijn gemaakt, komen er gepaste oplossingen.

Zo zijn in de afgelopen maand onder andere; personeelszaken en ordening van het wagenpark verder aangepakt. Infrastructurele projecten worden verder bekeken. Er wordt gewerkt aan ordening van het verkavelings beleid en verbetering bij de bouwvergunningen. De bouwwet ligt momenteel op de operatietafel. Duidelijke wet- en regelgeving wordt ontwikkeld met als doel; verlichting voor de burgers en verbetring van de dienstverlnenig naar de samenleving toe. Binnenkort komt de eerste veiling van oude wagens en karkassen. Daarna volgen er meerdere rondes.

Met betrekking tot de stopzetting van projecten; dat is te wijten aan de grote achterstanden die er zijn in betalingen aan aannemers. Natuurlijk zullen zij stoppen met werken als er niet betaald wordt.Twee projecten die echter bijzondere aandacht hebben zijn; het baggerproject van de Surinamerivier en de huisvestingsproject op de Anton de Kom Universiteit. Deze worden spoedig wederom opgestart. Laat me ook nogmaals benadrukken dat er projecten zijn die naar schijn af waren voor 25 mei. Niets is minder waar.

De officiële oplevering van het commissariaat gebouw in Nickerie moet nog plaatsvinden, het Wanica Ziekenhuis is niet volledig af en zo zijn er vele infrastructurele projecten die niet correct en volledig zijn uitgevoerd. Belangrijker nog; de rekeningen en de schulden moeten nog betaald worden ! Wij zijn in overleg met zowel lokale en internationale aannemers.

De gesprekken gaan de goede kant op. Zaken zullen worden gecorrigeerd. Leningen zullen wij niet nemen ! In goed overleg en met nieuwe financieringsmogelijkheden zullen de projecten hun voortgang vinden.

Ten slotte wil ik een ieder op hart drukken om de juiste informatie vanuit het ministerie en de overheid te volgen. Laat niemand u misleiden. Het land is in goede handen, de tijd van misleiding en bedrog is voorbij… Wo Set ’en !