Vijf ziekenhuizen ontvingen vandaag, woensdag 28 oktober 2020, elk een beademingsapparaat in de strijd tegen het COVID-19 virus. Het gaat om ‘s Lands Hospitaal dat de gastheer was van deze activiteit en verder het Diakonessenhuis, Wanica Ziekenhuis, Sint Vincentius Ziekenhuis en Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De donatie geschiedde via de door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid ingestelde COVID-19 tweedelijnszorg onder leiding van mevr. Angele Wallerlei-Kumbangsila en komt van de onderneming DP World Paramaribo*. Minister Ramadhin toonde zijn erkentelijkheid voor de geste en gaf aan dat er gelukkig een afnemende trend in het aantal positieve gevallen wordt waargenomen, maar liet zijn bezorgdheid ook weer direct merken en verzoekt om de situatie even ernstig te blijven beschouwen en de veiligheidsvoorschriften in acht te blijven nemen.

Algemeen directeur, dhr. Dayasankar Mathoera van ‘s Lands Hospitaal hoopt dat er geen gebruikers van de apparaten nodig zijn, maar benadrukte de oproep van de Volksgezondheidsbewindsman om zorgvuldig om te springen met de kostbare apparatuur. Symbolisch werd één van de beademingsmachines door de algemeen directeut van DP World, mevr. Mervel Kotzebue-Fleur overhandigd aan minister Ramadhin die het op zijn beurt ter beschikking stelde aan de ziekenhuizen door het tekenen van de overdrachtsovereenkomst.

Het Diakonessenhuis was vertegenwoordigd door algemeen directeur dhr. Clyde Cairo, Wanica Ziekenhuis door algemeen directeur, dhr. Jason van Genderen, Sint Vincentius Ziekenhuis door algemeen directeur dhr. Manodj Hindori en Academisch Ziekenhuis Paramaribo door medisch directeur, mevr. Lindy Lieaw Kie Fa. Namens de ontvangende ziekenhuizen bedankte directeur Mathoera en overhandigde een bedankbrief aan directeur Kotzebue van DP World.

*In augustus 2011 verwierf DP World de meerderheidsaandelen in Integra Port Services NV, dat in juni 2008 werd opgericht door onze lokale aandeelhouder een dochteronderneming van de Holding Integra Marine & Freight Services. Met deze overname veranderde Integra Port Services NV de naam van de entiteit in Integra Port Services / DP World Paramaribo bij de kamer van koophandel, met DP World Paramaribo als merknaam.