Maverick Boejoekoe is de nieuwe directeur op het directoraat Regionale Ontwikkeling op het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). Boejoekoe, die districtscommissaris van het Pamaka-gebied is geweest in het district Sipaliwini, neemt het roer over van Wilco Finisie. De ovendracht vond op maandag 9 november 2020 plaats op het hoofdkantoor van ROS. Finisie heeft de afgelopen jaren de scepter gezwaaid op het directoraat Regionale Ontwikkeling.

Finisie gelooft dat het werk dat hij niet heeft kunnen doen, wel gedaan zal worden door zijn opvolger. Finisie heeft samen met Boejoekoe een traject ingezet om daar te helpen waar nodig, totdat de nieuwbakken directeur goed ingewerkt is in zijn nieuwe functie. De scheidende directeur zal verbonden blijven aan het ministerie en is ter beschikking van de minister.

Boejoekoe heeft zich voorgenomen om het beleid, dat door de minister wordt uitgestippeld, te gaan uitvoeren. Daarnaast wil hij ook aandacht besteden aan het versterken van de districtscommissariaten wanneer het aankomt op het decentralisatieproces.