De situatie in de binnenstad is te betreuren. De bestuursdienst zal nu hard optreden tegen ondernemers die geen gehoor geven aan de waarschuwing om hun deuren voor het publiek gesloten te houden, waardoor in de binnenstad een enorme drukte ontstaat en het publiek geen rekening houdt met de covidmaatregelen z.a 1.5m afstand, mond en neuskap op hebben.

Op dinsdag 29 en woensdag 30 december 2020 heeft de bestuursdienst Vitalo geordend omdat, naleving van de covid maatregelen niet werd toegepast. Verder heeft de DC in ressort Blauwgrond het Stardus hotel moeten sluiten en de vergunningen ingevorderd.

Door overtredingen van de covid maatregelen, lockdown alsook vanwege onfatsoenlijk menselijk gedrag zijn de gevolgen vandien aard, mishandeling met alle gevolgen vandien. Districtscommissaris Ricardo Bhola en de bestuursambtenaren proberen de burgerij zoveel als mogelijk bewust te maken van de situatie en doen een beroep op de ondernemers om de covid maatregelen na te leven ter voorkoming van ongerief.