Ofschoon president Chandrikapersad Santokhi positief getest is op het COVID-19 virus, gaat het bestuur van het land normaal door. Alle ministers maken het goed en er is ook virtueel vergaderd, waarbij de president de vergadering van de Raad van Ministers heeft geleid en daarbij de nodige instructies heeft gegeven. Op dinsdag 26 januari hadden de president en vice president Ronnie Brunswijk de regeringstop virtueel gehouden.

Dit zei minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking gister tijdens een online persbriefing. Vandaag leidt de vice president wederom een vergadering van de Raad van Ministers. Na deze meeting komt er een regeringsvergadering over de COVID-19 maatregelen. Het beleid gaat normaal door, verzekert minister Ramdin. De bewindsman deed uit de doeken dat president Santokhi vrijdag aanstaande een regeringsvergadering zal voorzitten waarbij een drietal zaken besproken zullen worden te weten het Nationaal Milieu Beleid, Ordening van de Goudsector en over Public Sector Reform.

Minister Ramdin verwacht dat als alles naar wens verloopt, volgende week maandag alle ministers weer op kantoor zijn om de werkzaamheden verder uit te voeren met in achtneming van de COVID-19 regels. Deze week komen de de ministeries van Economische Zaken, Sociale Zaken en Volkshuivesting en Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, Financiën en Planning virtueel bijeen om een pakket van ondersteunde maatregelen vast te stellen voor het bedrijfsleven die klappen hebben gehad van de COVID-19 pandemie.

Er komt ook hulp voor de sociaal zwakkeren en de individuele ondernemers. Mogelijk is er komende week meer duidelijkheid hieromtrent.