De 49-jarige bromfietser Jeanpaul Pawirodirjo is in de middag van zaterdag 11 december in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) komen te overlijden.

Het verkeersslachtoffer was in de avond van vrijdag 10 december omstreeks 23.50 uur betrokken bij een verkeersongeval en liep een ernstige verwonding op aan zijn hoofd.

De politie van het bureau Livorno kreeg telefonisch de melding van een verkeersongeval aan de Sir Winston Churchillweg ter hoogte van een handelsmaatschappij. De wetsdienaren koersten naar de locatie voor onderzoek en troffen ter hoogte van mast D.B.47 op de westelijke rijhelft een bromfiets op het wegdek aan. Naast het rijtuig lag het verkeersslachtoffer dat niet aanspreekbaar was met een barst wond op het achterhoofd. Per ontboden ambulance werd Jeanpaul naar de Spoed Eisende hulp van het AZP afgevoerd. Hij werd ter verpleging in de ziekeninrichting opgenomen, alwaar hij door de opgelopen verwondingen het leven heeft gelaten.

Een collega van de overledene die ter plaatse werd aangetroffen, verklaarde aan de politie dat hij en Jeanpaul van het werk kwamen en op afzonderlijk bromfietsen richting hun woning reden. Het verkeersslachtoffer reed ongeveer vijftig tot 100 meter voor hem en plotseling zag hij dat Jeanpaul met zijn bromfiets op het wegdek viel.

Het is vooralsnog onduidelijk hoe het komt dat de bromfietsbestuurder op het wegdek kwam te vallen. Echter is het ook nog niet bekend als de man een chronische ziekte had. Vermeld dient te worden dat het ontzielde lichaam van Jeanpaul in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie reeds is afgestaan aan de nabestaanden. Het verder onderzoek van dit verkeersongeval wordt verricht door de politie van het bureau Livorno.