De politie van het bureau Latour heeft op woensdag 6 juli de 53-jarige John S. op een adres aan de Livornoweg ter zake diefstal aangehouden.

John werd in de ochtenduren van woensdag 6 juli door een alerte buurman op heterdaad betrapt, toen hij op voormeld adres bezig was te sleutelen aan een vrachtwagen. De buurman stelde de heer des huizes die ondernemer is en in diepe rust was, telefonisch van de handelingen van de verdachte in kennis.

De ondernemer begaf zich direct naar buiten en zag hoe de verdachte bezig was aan de vrachtwagen. Hij hield John op zijn erf staande en sloeg alarm. De buurtbewoners kwamen op het hulp geroep van de ondernemer af en gaven de verdachte een pakslaag.

John werd vervolgens overgedragen aan de politie van Latour die ter plaatse verscheen. Na bekeken camerabeelden werd door de politie geconstateerd dat John op maandag 4 juli het adres van de ondernemer reeds had aangedaan en een gascilinder buit heeft gemaakt.

De verdachte werd vervolgens ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is John ter zake poging diefstal middels braak in verzekering gesteld.