Op donderdag 21 september 2023 heeft de politie van Albina een gedurfde inval gedaan in een afgelegen woning in Papatam, nadat ze waardevolle informatie hadden ontvangen over de mogelijke aanwezigheid van een criminele bende. De operatie onthulde een verborgen schuilplaats waarvan wordt vermoed dat deze werd gebruikt door een roversbende.

De politie, opererend vanuit een onopvallend voertuig, arriveerde bij de woning in Papatam. Op dat moment verliet een verdachte de woning en vluchtte het omliggende bos in. De politie zette onmiddellijk een achtervolging in, maar slaagde er niet in om de verdachte te vangen.

Ter plaatse troffen de politieagenten maar liefst vijf vaten van elk 200 liter en acht jerrycans aan, die verspreid waren over het terrein rondom de woning. Het onderzoek werd voortgezet, en in de woning zelf, die opvallend genoeg geen ramen of deuren had, werden nog meer verdachte goederen aangetroffen die mogelijk verband houden met criminele activiteiten.

Het is nog niet bevestigd waar deze goederen precies voor werden gebruikt, maar het is niet uitgesloten dat ze afkomstig zijn van misdrijven. Als u een van de goederen herkent op basis van de foto’s die zijn verstrekt door de politie, wordt u dringend verzocht contact op te nemen met de politie van Albina op het nummer 342077. U kunt ook contact opnemen met het centrale politienummer 115 om uw informatie te delen.