Untitled design - 1

Op dinsdag 3 oktober 2023, omstreeks 12.50 uur, werd het politiebureau van Santodorp gealarmeerd over een brandmelding aan de Biharie Jiawanweg. De politie snelde ter plaatse en trof daar een verwoestende situatie aan: twee houten woningen op hetzelfde perceel stonden in lichterlaaie.

Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat een grasbrand was overgeslagen naar een van de woningen, met tragische gevolgen. Ondanks de snelle reactie van de brandweer, kon er niets meer worden gedaan om de brand te blussen, aangezien de woningen al volledig waren verwoest. Belangrijk om te vermelden is dat beide woningen onbewoond waren en niet waren aangesloten op het elektriciteitsnet.

De politie doet een dringend beroep op de samenleving om uiterst voorzichtig te zijn bij het omgaan met vuur en open vuurbronnen. Het achterlaten van vuur onbeheerd kan leiden tot rampzalige situaties, zoals deze brand in Santodorp. De autoriteiten benadrukken het belang van brandveiligheid en verantwoordelijkheid bij het gebruik van vuur, vooral in droge periodes waarin branden zich snel kunnen verspreiden.