In de lopende zaak waarbij op zondag 24 september 2023 zes arrestanten erin slaagden te ontsnappen uit het cellenhuis van het politiebureau Nieuwe Haven, heeft de politie een belangrijke doorbraak geboekt. Op donderdag 12 oktober 2023 werd een van de voortvluchtige arrestanten, bekend als A.V. alias “Neghao,” opnieuw in hechtenis genomen.

De heraanhouding van A.V. vond plaats dankzij de inspanningen van medewerkers van de politiecontrolepost te Stolkersijver, in het district Commewijne. De verdachte werd opgespoord en gevat voordat hij kon ontkomen. Na zijn arrestatie werd A.V. overgebracht naar de afdeling van het Regio Bijstand Team Oost (RBTO).

De verdachte is inmiddels opnieuw in verzekering gesteld in verband met zowel het lopende strafrechtelijk onderzoek tegen hem als de eerdere ontvluchting uit het cellenhuis. Deze ontwikkeling markeert een belangrijke stap in de zaak rond de spectaculaire ontsnapping van de zes arrestanten op 24 september. Het onderzoek wordt voortgezet, en de autoriteiten zijn vastbesloten om alle betrokkenen verantwoordelijk te houden voor hun daden.