Foto: Politie Paramaribo

Op zondag 15 oktober 2023 werd de verdachte P.C. (42) door het politieteam van Bureau Centrum op heterdaad betrapt in het kantoorgebouw van Sociale Zaken. Met assistentie van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBT Par’bo) werd hij gearresteerd en, na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie (O.M.), in voorlopige hechtenis genomen.

De politie van Bureau Centrum had een melding ontvangen dat er zich een inbreker bevond in het Ministerie van Sociale Zaken. Toen de agenten ter plaatse aankwamen, troffen ze een beveiligingsmedewerker aan, die verklaarde dat de inbreker zich nog in het gebouw bevond. Zowel de politie van Bureau Centrum als het RBT Par’bo voerde een onderzoek uit in het gebouw en trof de inbreker aan in een kantoorkast. Verder onderzoek wees uit dat de verdachte de bedrading van de breaker- of groepenkast had doorgesneden.

Bij zijn voorgeleiding beweerde de verdachte dat hij niets in het gebouw aan het doen was. Het onderzoek naar deze zaak wordt voortgezet door de politie van Bureau Centrum.