De Surinaamse Fotografen Vereniging, SUFOV, wil haar bigi yari niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De vereniging vierde op 29 september haar 6e lustrum en in het kader daarvan presenteert zij de Nickeriaanse samenleving op 25 en 26 november een mini foto-expositie. Deze zal gehouden worden in de Districtszaal van Nieuw Nickerie.

Aan deze foto-expositie mag een ieder gratis deelnemen, mits iedere exposant het auteursrecht van de geëxposeerde foto bezit en rekening houdt met het portretrecht van geportretteerden. De foto moet ook voldoen aan kwaliteitseisen zoals omschreven in het exporeglement. Er is geen thema aan deze expositie verbonden en foto’s hoeven niet alleen van Surinaamse bodem te zijn, m.a.w. het hoeven geen foto’s te zijn die alleen in Suriname zijn geschoten.

De foto’s mogen digitaal zowel analoog geschoten zijn met gebruik van een smartphone, camera of drone. De fotowerken mogen ook verkocht worden.

De ingezonden foto’s moeten wel expo-waardig zijn wat wil zeggen dat ze kwalitatief en technisch goed moeten zijn en de compositie aanlokkelijk moet blikken.

De opgave voor deelname sluit op 15 november. Er is een selectiecommissie belast met het keuren van de ingezonden foto’s. De fotopresentatie (wijze van exposeren) wordt bekeken en daarna wordt er al dan niet groen licht gegeven. De SUFOV wil samen met de exposanten een geslaagde foto-expositie hebben en nodigt de samenleving uit om mee te doen.

Deelnemers uit Nickerie kunnen hun deelnameformulieren gratis afhalen bij RR Fotostudio aan de F.O. Lashleystraat 51.

Voor meer informatie mag men ook een email sturen naar sufovexpo2023@gmail.com of bellen met Otmar Pulyuhn; de Voorzitter van de SUFOV, op het nummer +597 881-9791.