Op woensdag 20 december 2023 rond 23.50 uur ontving de politie van Bureau Keizerstraat een melding over een man met steekwonden die zich bij de Maritieme Politie bevond.

Ter plaatse trof de politie G.K., een 25-jarige man van Guyanese afkomst, aan met twee ernstige steekwonden van respectievelijk 8 cm en 27 cm aan de rechterzijde van zijn buikstreek. G.K. werd medisch behandeld door ambulancepersoneel en werd vervolgens naar het AZP vervoerd, waar hij onder toezicht van een arts staat.

Volgens de ex-partner van G.K. had zij gedurende de dag problemen met hem, en hij had haar mishandeld. Toen haar huidige vriend ontdekte dat G.K. in hun huis was, ging hij met vier andere gewapende mannen naar de woning. Een confrontatie leidde tot een gevecht waarbij G.K. naar de Maritieme Politie vluchtte, achtervolgd door de mannen.

Op aanwijzing van G.K. werden twee Guyanese mannen, de huidige vriend S.R. (28 jaar) en K.D. (20 jaar), aangehouden en na overleg met het Openbaar Ministerie in hechtenis genomen. De politie werkt aan de opsporing en aanhouding van de nog voortvluchtige verdachten.