Rond 17.30 uur kreeg de politie van station Paradise melding van een explosie bij een schrootverwerkingsbedrijf aan de Biswamitreweg in Nickerie, waarbij twee arbeiders gewond raakten. Uit het voorlopige onderzoek en de verklaring van de eigenaar blijkt dat de arbeiders kort voor het incident bezig waren met het verwerken van een partij schrootijzer.

Volgens de eigenaar bevond zich in die partij schroot een hoeveelheid onklaar gemaakte projectielen die hij enkele dagen daarvoor bij de overheid had gekocht voor verwerking. Een gemengd team van de overheid zou deze projectielen onschadelijk hebben gemaakt. Tijdens het verwerkingsproces is echter een van de projectielen ontploft, met als gevolg de verwondingen van de arbeiders. Zij zijn overgebracht naar het Mungra Medisch Centrum voor verdere medische behandeling en verkeren momenteel in stabiele toestand.

Een onderzoeksteam bestaande uit leden van het Korps Politie Suriname en het Korps Brandweer Suriname is gestart met een onderzoek naar het incident.