Woensdagmiddag brak er een verwoestende brand uit in een loods aan de Palingstraat in de Van Pettenpolder in het district Nickerie. Het Korps Brandweer Suriname werd rond 17.40 uur opgeroepen om de brand te bestrijden. Tijdens het nablussen ontdekte de brandweer samen met de Surinaamse politie een schokkende vondst: een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne.

Bronnen melden dat het om meer dan 2.000 kilogram cocaïne gaat, die na de ontdekking met meerdere pick-ups naar het hoofdbureau van politie in Nieuw-Nickerie werden vervoerd. De omgeving rondom het bureau is afgezet, en eenheden van de Narcotica Brigade zijn onderweg vanuit Paramaribo naar Nickerie.

De loods, die verhuurd was aan een derde partij, bevatte waardevolle goederen die door de vlammen zijn verwoest. Dit omvatte onder andere een DAF truck, een vorkheftruck, ruim 600 zakken kunstmest, slijpmeel, zuurstofflessen, vier vaten diesel en een tank met benzine.

De eigenaar van de loods is momenteel onvindbaar en wordt opgespoord door de autoriteiten. Het onderzoek naar de herkomst en bestemming van de cocaïne is gaande, en de politie wacht op de inzet van de Narcotica Brigade voor verdere analyse. Het is opmerkelijk dat er niemand in de loods aanwezig was tijdens de brand, en de loods blijkt niet verzekerd te zijn. De politie heeft het gebied afgezet en neemt de situatie serieus in behandeling.