De brug over het Saramaccakanaal in Paramaribo ondergaat een vernieuwingstraject. Guido Koorndijk, de trekker van het project, benadrukt dat de huidige brug meer dan 60 jaar oud is en niet meer de stevigheid bezit zoals in vroeger tijden. “Daarom nemen we het besluit tot volledige vervanging,” legt Guido uit.

De nieuwe brug zal aanzienlijk breder zijn dan de oude, met een breedte van ongeveer 27 meter in plaats van 17 meter. Bovendien worden er extra rijstroken toegevoegd, namelijk twee aan elke zijde, inclusief fiets- en voetpaden langs de zijkanten. Deze uitbreidingen dragen bij aan een veiliger en efficiënter verkeersstroom.

De huidige brug kan geen zwaar verkeer meer dragen, wat de noodzaak van vernieuwing benadrukt. Tijdens de bouwfase krijgen mensen de mogelijkheid om alternatieve bruggen te gebruiken, zoals de Saronbrug en de Beekhuizenbrug.

Sitih Amat, een medewerker van het project, toont dankbaarheid jegens de politie voor hun bijdrage aan het regelen van het verkeer tijdens de bouwperiode. Naast de brug zullen ook de Van ‘t Hogerhuysstraat en de Slangenhoutstraat worden opgeknapt.

“Het vernieuwen van de brug is een omvangrijke taak, maar het is van cruciaal belang voor de toekomst van Suriname. Dit zal resulteren in veiligere en beter begaanbare wegen voor alle weggebruikers,” merkt projecttrekker Koorndijk op.