Op donderdag 21 maart 2024, na melding van een gewapende overval bij een winkel aan de Sir Winston Churchillweg in Paranam, werkten de politie van bureau Paranam, bureau Rijsdijk en de Inlichtingendienst samen. Ze konden na grondig speurwerk het voertuig met vier verdachten aan de Meursweg in Para stoppen. Hoewel twee verdachten wisten te ontsnappen, werden T.O. (35) en D.R. (24) gearresteerd.

De vier verdachten worden ervan beschuldigd die dag de gewapende overval te hebben gepleegd. Volgens de aangever L.T. (38) drong het gemaskerde viertal de winkel binnen en bedreigde het personeel met een vuurwapen, waarbij ze geld, sieraden, een mobiele telefoon, een zangvogel en een camerabox buitmaakten. Na de overval vluchtten ze richting Meursweg, waar de politie hen aanhield. Bij de arrestatie werden een zangvogel en twee mobiele telefoons die aan de verdachten toebehoorden in beslag genomen. De vluchtauto en de camerabox, die de verdachten in het nabijgelegen bos hadden weggegooid, zijn ook in beslag genomen.

T.O. en D.R. zijn overgebracht naar het politiebureau Paranam en zijn in verzekering gesteld in afwachting van verder onderzoek. De politie werkt aan de opsporing en arrestatie van de twee voortvluchtige verdachten. Het verdere onderzoek is nu in handen van de Recherche van Regio Midden.