Op zondag 24 maart 2024 werd de 18-jarige N.K. geraakt door een schot in zijn buik tijdens een schietincident dat plaatsvond in de Bijlstraat, gelegen in het ressort Winti Wai.

Na de melding van het schietincident heeft de politie van bureau Latour het adres bezocht voor een grondig onderzoek. Daarbij is vastgesteld dat het slachtoffer naar alle waarschijnlijkheid is beschoten door een militair, identificeerd als G.L. (36). De aanleiding voor het incident blijkt te zijn ontstaan toen de vader op zoek was naar zijn dochter, die op dat moment aanwezig was op een feestje. Bij aankomst op de locatie trof hij zijn dochter in gezelschap van een groep jongens aan, wat resulteerde in een verbale confrontatie en daaropvolgend fysiek geweld tussen de vader en de jongens.

Op een cruciaal moment tijdens de confrontatie haalde de militair zijn dienstwapen tevoorschijn en opende het vuur op de jongens, waarbij N.K. in zijn buik werd geraakt. Het slachtoffer werd in kritieke toestand per ambulance overgebracht naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De schutter werd door de politie van Latour overgebracht naar het bureau, waarna hij werd overgedragen aan de Militaire Politie, die belast is met het verdere onderzoek naar deze tragische gebeurtenis.