Foto: KPS

Gisterenochtend, maandag 25 maart 2024 verloor de 24-jarige R.A., een politieambtenaar, het leven bij een eenzijdig verkeersongeval op de Martin Luther Kingweg (Highway) en de Taut Lui Faut Kanaalweg.

Het politiebureau Livorno ontving een melding van een dodelijk verkeersongeval op de genoemde locatie. Bij aankomst constateerden de wetsdienaren dat het ging om een eenzijdig ongeval. R.A. reed met zijn grijze Toyota Allex over de Taut Lui Faut Kanaalweg Rechts, komende vanaf de Lachmisinghweg en richting de Martin Luther Kingweg (Highway). Op de kruising reed hij om nog onbekende redenen recht het Taut Lui Faut kanaal in.

Twee voorbijgangers haalden het slachtoffer uit het kanaal en alarmeerden de politie. Ambulancepersoneel constateerde geen teken van leven, waarna een arts officieel de dood vaststelde. De politie nam het voertuig in beslag vanwege waterschade voor herkeuring.

R.A. bezat een geldig Surinaams rijbewijs, maar het voertuig was wel verzekerd maar niet gekeurd. In het voertuig werd het vuistvuurwapen van de politieman aangetroffen zonder patronenhouder.

Het lichaam van R.A. is op last van het Openbaar Ministerie vrijgegeven aan de familie. Het onderzoek naar het verkeersongeval is overgedragen aan de Verkeers Onderzoek Unit Paramaribo (VOUP) voor verdere analyse.