Op woensdag 20 maart 2024, rond 13.00 uur, heeft de verdachte K.A. zijn ex-vriendin gestoken, resulterend in een steekwond. De verdachte meldde zich vervolgens bij Bureau Nieuwe Haven, waar hij onmiddellijk werd gearresteerd en in voorlopige hechtenis werd genomen voor verdenking van poging tot moord, poging tot doodslag, opzettelijke zware mishandeling, zware mishandeling, mishandeling met voorbedachten rade en mishandeling. Deze zaak is overgedragen aan de afdeling Huiselijk Geweld Zuid-West voor verdere onderzoek.

Uit onderzoek blijkt dat het slachtoffer op 5 maart 2024 een melding van mishandeling tegen dezelfde verdachte heeft gedaan bij de afdeling Huiselijk Geweld. Ze werd doorverwezen naar de Spoedeisende Hulp (SEH) met een medische verklaring, maar bleek daar niet behandeld te zijn toen de politie de volgende dag de verklaring wilde ophalen. Ondanks herhaalde pogingen om contact met haar op te nemen, was ze onbereikbaar. Op 19 maart 2024 heeft ze opnieuw bij bureau Flora melding gedaan van hetzelfde incident, waarbij ze verklaarde dat ze vertrok van SEH omdat het te lang duurde.

Het onderzoek naar dit incident wordt uitgevoerd door de politie van de afdeling Huiselijk Geweld Flora Zuid-West, gevestigd in het gebouw van bureau Flora.