Op vrijdagochtend 5 april 2024 vond er een aanrijding plaats op de Oost-West Verbindingsweg in Coppename, waarbij een vrachtwagen, een personenauto en een bestelbusje betrokken waren.

Omstreeks 07.28 uur kreeg de politie van het bureau Coronie een melding van een ernstig ongeval op de genoemde weg, ter hoogte van kilometerpaal 121. De politie begaf zich ter plaatse voor onderzoek. Daar bleek dat een vrachtwagen, een personenauto en een bestelbusje bij het ongeval betrokken waren.

Voorafgaand aan de aanrijding reden de vrachtwagen en het bestelbusje vanuit Paramaribo in de richting van Nickerie, waarbij de vrachtwagen voorop reed. De bestuurder van de personenauto, die in tegengestelde richting reed, viel echter in slaap ter hoogte van kilometerpaal 121, waardoor hij de controle over zijn voertuig verloor. Dit resulteerde in een botsing met de vrachtwagen. Door de klap kwam de personenauto op de weg terecht, waarna het bestelbusje erop botste en vervolgens van de weg raakte, belandend op de berm.

Gelukkig kwamen alle bestuurders en passagiers met de schrik vrij. Ter plaatse werden ze behandeld door een arts van de RGD-poli van Coronie. Er was geen sprake van alcohol- of drugsgebruik bij de bestuurders, die allen in het bezit zijn van een geldig Surinaams rijbewijs. De schade aan de voertuigen is aanzienlijk.