Een 41-jarige man uit Tiopoe, V. genaamd, bezocht gisterochtend omstreeks 02.30 uur het politiebureau in Brownsweg om een incident te melden. Hij verklaarde dat hij zijn 20-jarige neef, Soejeer, M., per ongeluk had neergeschoten tijdens een jachttrip rond 00.30 uur. Na het incident bracht hij zijn neef naar de Medische Zending voor medische behandeling.

Naar aanleiding van het bovenstaande, begaf de politie zich naar de poli en trof het slachtoffer aan. Het slachtoffer vertelde dat hij samen met zijn oom het bos was ingegaan om te jagen. Ze gingen elk een andere richting op. Toen hij op een gegeven moment zijn flashlight op zijn telefoon moest gebruiken, hoorde hij een schot en realiseerde zich dat hij geraakt was.

De oom verklaarde dat hij dacht dat de flashlight van de telefoon de ogen van een hert waren, waardoor hij in die richting schoot. Pas later besefte hij dat hij zijn neef had geraakt. De twee gebruikten illegale jachtgeweren, die in beslag zijn genomen voor verdere juridische stappen.

Het slachtoffer werd met spoed naar de Spoedeisende Hulp gebracht en vervolgens opgenomen in het ziekenhuis. Na overleg met een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie werd de oom na verhoor vrijgelaten.

De politie benadrukt het belang voor jagers om de juiste procedures te volgen om een jachtgeweervergunning te verkrijgen en waarschuwt tegen het gebruik van illegale wapens tijdens de jacht.