De 35-jarige fietser Raymon Ford heeft in de vroege ochtend van zondag 29 januari na te zijn aangereden door een personenauto aan de Henk Arronstraat ter hoogte van Naskip ter plaatse het leven gelaten.

De politie van het bureau Nieuwe Haven kreeg omstreeks 04.15 uur de melding van een aanrijding met dodelijk afloop op voornoemde locatie. Bij aankomst van de wetsdienaren op de locatie bleek het te gaan om een aanrijding tussen twee personenauto’s en een fietser. De fietser Raymond die geen teken van leven meer vertoonde werd op de langs de weglopende berm aangetroffen. Een arts stelde officieel de dood van het verkeersslachtoffer vast.

Aan de hand van de aangetroffen situatie en volgens camerabeelden is gebleken dat zowel de fietser die voorreed als de twee personenauto’s over de Henk Arronstraat reden. Zij kwamen vanuit de richting van de Leewensteinstraat gaande in die van de Schimmelpenninckstraat. Ter hoogte van Naskip haalde de automobilist Emeka O. (39) de fietser in. Bij die gelegenheid kwam Emeka op de rechterrijstrook en werd daarbij door de andere autobestuurder Ruiz G. (19) die met vermoedelijk een hogesnelheid op de rechterrijstrook reed, van achteren aangereden. Ruiz week vervolgens uit naar links en schepte daarbij de fietser die vervolgens tegen de schutting van de begraafplaats moet zijn gekomen en vervolgens wederom door de auto van Ruiz op het trottoir moet zijn aangereden. De voertuigen zijn aanzienlijk beschadigd en zijn door de politie in beslag genomen.

Het rijbewijs van de automobilist Ruiz is hangende het onderzoek ingevorderd. De andere autobestuurder Emeka is in het bezit van een Nigeriaanse rijbewijs maar heeft geen Surinaams rijtoestemming. Uit voorzorgsmaatregelen zijn de bestuurders die geen teken van dronkenschap vertoonden aan een bloedtest onderworpen, waarna zij ter voorgeleiding werden overgebracht naar het politiebureau. Na te zijn voorgeleid is Emeka na overleg met het Openbaar Ministerie (O.M.) heengezonden, terwijl Ruiz hangende het onderzoek door de politie in verzekering is gesteld.

Het ontzielde lichaam van Raymon is in opdracht van het O.M. ter obductie door de politie in beslag genomen. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Paramaribo.