‘s Lands Hospitaal neemt modern Intensive Care in gebruik

1317

Gisteren, donderdag 17 december heeft ’s Lands Hospitaal hun eigen Intensive Care afdeling in gebruik genomen. Medisch directeur, Soenita Nannan Panday-Gopising zei dat wij niet langer patiënten hoeven over te dragen aan andere ziekenhuizen, Wij hebben onze eigen goed ingerichte intensive care.

De hygiëne en ruimte voor patiënten liet het voorheen niet toe om adequate intensieve zorg te bieden aan de patiënten. Er was ook geen apparatuur om de patiënten te kunnen monitoren, de apparatuur die wel aanwezig was, werkte niet altijd naar behoren.

Deze afdeling kon voorheen maximaal twee patiënten accommoderen, maar nu kunnen vier patiënten worden opgenomen.

Met financiële hulp van Staatsolie Foundation en Teikoku Oil Suriname is een gedeelte van het ziekenhuis verbouwd. Het geheel heeft ruim US$ 155.000 gekost. De renovatie heeft $100.000 gekost. Dit bedrag is geschonken door de Stichting Staatsolie Foundation. De apparatuur heeft Tei koku oil geschonken ter waarde van $ 55.000.