‘We zijn moe’ verwacht massale participatie uit de gemeenschap

1466

De actiegroep ‘We zijn moe’ heeft haar actie het afgelopen weekend weer opgepakt, nadat deze was onderbroken in december. Deze actievoerders strijden tegen het wanbeleid van de regering, corruptie en nepotisme. De groep stond op het Onafhankelijkheidsplein om haar stem te laten horen tegen wat zij betitelen met de achteruitgang van Suriname. De actievoerders trokken ‘gewapend’ met spandoeken en borden met scherpe teksten door de straten van Paramaribo om zo de aandacht van de burgerij te pakken.

Het is de bedoeling om steeds meer mensen op het Onafhankelijkheidsplein te krijgen. Actieleider, Curtis Hofwijk, heeft geloof dat dit vroeg of laat zal gebeuren. Het land gaat de verkeerde kant op. Er gebeuren volgens hem wel goede dingen in het land, maar de richting van het land is verkeerd. “En we moeten dit kunnen zeggen en dat is wat wij doen”. Volgens Hofwijks zijn de mensen die nu aan de macht zijn wel in staat om zaken aan te pakken, maar ze doen er gewoon niets aan. Hij zegt dat er geen gebrek aan deskundigheid en goede ideeën is, maar er is gewoon gebrek aan de uitvoering. Hij vindt dat de acceptatiementaliteit van het volk erin geresulteerd heeft dat wij vandaag de dag in deze situatie zitten, vandaar dat men kritischer moet worden.

Hij vindt dat de burgers nog bang zijn om te protesteren en dit probeert hij te doorbreken. De actievoerders zullen op 29 januari aanstaande in Nickerie zijn om hun protestacties te houden. Ze rekenen op steun van de Nickerianen. En op 30 januari zal de groep zich verplaatsen naar Paramaribo. Er zullen hiervoor bussen beschikbaar zijn.