Bij het aanschouwen van een enorme aboma in een sloot, welke achteraf bleek dat het een lengte behelst van 3 meter, maakte een vrouwspersoon van Onverdacht contact met de brandweer.

Binnen 20 minuten arriveerden 7 brandweerlieden, in gezelschap van 5 honden waarvan 3 dagelijks worden getraind in zwemmen. De brandweermannen deden er alles aan om de kolossale reptiel levend en ongedeerd te vangen, opdat die een betere habitat mag krijgen, waar het geen gevaar vormt voor de mens.

boma-3-meterBinnen twee minuten waren het de vuurvechters gelukt om die prachtige, loodzware creatie van de natuur zonder letsels te vangen en die daarna in een zak te plastsen voor transport naar een geschikte leefomgeving. Omstanders waren in een hoerastemming toen het beest ongedeerd werd gevangen en bedankten de brandweermannen van harte.