Shaquille van Zichem

De Surinaamse Worstelfederatie (SWF) organiseert op zondag 11 december 2016 haar nationale kampioenschappen. Dit zal plaatsvinden in Sportcomplex Kwatta vanaf 11.00 uur. Vrijwel alle worstelverenigingen uit Suriname doen mee met hun atleten.

De SWF heeft gemeend vanwege de precaire situatie in het land de toegang tot deze wedstrijden geheel gratis te houden. Een bijzonderheid tijdens deze kampioenschappen is dat oud-kampioen Shaquille van Zichem speciaal naar Suriname is afgereisd om mee te doen hieraan. Van Zichem, atleet van SC Tatami, wil in zijn eigen gewichtsklasse en ook in de zwaarste klasse uitkomen.

Hij maakt na een jarenlange blessureleed zijn comeback. Een andere aandachtstrekkers zal zijn de krachtpatser Wilson Balansi van SNL Tamanoewa. Deze zwaargewicht gaat ook voor het Surinaams kampioenschap. In juni dit jaar gaf hij zijn visitekaartje af tijdens een toernooi in NIS.

Zoals de laatste jaren het geval is, zal de SWF de weging en medische keuring ook een dag eerder houden. Voor de worstelaars van Nickerie is deze op vrijdag 9 december om 19.00 uur in de zaal van Jai Hind. Voor de overige districten wordt de weging en medische keuring gedaan op zaterdag 10 december in het SOC-gebouw om 17.00 uur.

Surinaamse Worstelfederatie

Bron: SME sport