Op het Politie Opleiding Centrum (POC) hebben zes Surinaamse basis- en middelbare scholen actief deelgenomen aan sportactiviteiten, georganiseerd door de Franse ambassade in Suriname. Deze sportactiviteiten vormden een onderdeel van de wereldwijde Estafette Rond de Wereld, bekend als de “Relais Autour du Monde”, die werd gecoördineerd door Franse vertegenwoordigers over de hele wereld ter voorbereiding op de Olympische Spelen van 2024.

De Estafette Rond de Wereld omvat sportactiviteiten die tussen 9 en 10 uur ‘s ochtends plaatsvinden in verschillende tijdzones. Franse ambassades, consulaire posten en Franse collectiviteiten over de hele wereld coördineren deze activiteiten. Vanwege de verschillende tijdzones ontstaat er een estafette-effect, waarbij de sportactiviteiten elkaar opvolgen in verschillende locaties. De beelden van deze activiteiten worden online geplaatst op de Franse Social Wall van de Terr de Jeux 2024, waarbij de virtuele estafettestok wordt doorgegeven voor de spelen in een ander tijdsgebied.

De Franse ambassade in Suriname werkte samen met het Olympisch comité van Suriname, Alliance Française du Suriname, de atletiekbond van Suriname en het directoraat recreatie en sport van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) om deze sportactiviteiten te organiseren. Het directoraat heeft sportleiders en sportmateriaal ter beschikking gesteld voor het evenement. Zes nabijgelegen scholen bij het POC streden tegen elkaar in verschillende leeftijdscategorieën, waaronder U-6, U-8, U-10, U-12, U-16 en U18.

De scholen die deelnamen waren de J.H.N. Polanenschool 1 en 2, M.G.J. Poolschool, Algemene Middelbare School, J.C. de Miranda Lyceum en de Kennedyschool. De Franse ambassadeur in Suriname, Nicolas de Lacoste, sprak zijn waardering uit voor de betrokkenheid van de verschillende organisaties en de energie van de jongeren. De activiteiten begonnen in Nieuw-Zeeland en zullen 24 uur doorgaan. Suriname ontving de virtuele estafettestok om 9 uur Surinaamse tijd van het consulaat van Canada en gaf deze om 10 uur Surinaamse tijd door aan Martinique en Bolivia.