Sonkei werkt 2e interne clubkampioenschappen succesvol af

1304

Judoclub Sonkei heeft afgelopen zaterdag 1 april haar tweede opeenvolgende jaarlijkse interne clubkampioenschappen afgewerkt. Deze zijn gehouden in de recreatiezaal van de Surinaamse Schutters Federatie aan de Schietbaanweg.

Sonkei werkt 2e interne clubkampioenschappen succesvol af 2Op locatie daar worden er al ruim anderhalf jaar judolessen verzorgd. Aan de Sonkei clubkampioenschappen hebben 39 vechters deelgenomen vanaf 6 – 17 jaar, terwijl dat vorig jaar nog 26 bedroeg. Voor enkele jeugdige vechters was dit toernooi hun vuurdoop, terwijl voor de anderen het niets nieuws was. Dit toernooi is mogelijk gemaakt door sponsoring van een 3-tal bedrijven en een heleboel ouders die een financiele geste hebben gedaan of de keuken hebben voorzien van goederen, lekkers of maaltijden t.b.v. fundraising.

Het geheel begon omstreeks 09.20 uur en was rond 13.30 afgelopen. Het doel was om de judoka’s tenminste 1 keer in het jaar in hun vertrouwde omgeving hun kunsten te tonen aan hun ouders, familie en vrienden. Trouwens de wedstrijden gingen tussen vriendjes en vriendinnetjes onderling, waarmee ze 2 keer in de week trainen. De judoka’s hebben leren om te gaan met zowel hun positief als negatief resultaat, terwijl ouders, sommigen voor het eerst, moesten leren omgaan met een winst of verlies van hun kind. Immers is dat de harde realiteit van het echte leven: vallen en opstaan zoals dat bij judo wordt aangeleerd.

Er waren spannende wedstrijden waarbij ouders of niet rustig op hun stoelen konden zitten, of moesten gaan staan, omdat ook de adrenaline door hun systeem raasde. Caleb de Vries (7jaar -20kg) die tijdens de reguliere trainingen altijd het onderspit moet delven, verraste vriend en vijand door kampioen te worden in zijn klasse waar hij 4 vriendjes tegenover zich had.

Een ander kanjer was Yéhna Buyne die in de mix klasse (jongens/meisje 7-8 jaar -28kg), als enig 7 jarig meisje, alle 4 jongens wist te verslaan en behalve kampioen ook de Stijlprijs voor Meisjes in de wacht sleepte. Een andere pittige klasse was de U18 -73kg, waar vorig weekend Garvan Toney met groot machtsvertoon de Warming Up wedstrijden van de Surinaamse Judo Federatie won.

Bij de interne clubwedstrijden moest hij die eer overlaten aan Zephan Brunnings (2e plaats) en Xavio Merhai(kampioen). Verrassing van dit toernooi was Aisha Sital (Intermediate 1 meisjes -30kg), die slechts een paar maanden aan judo doet, en de ervaren Jamara Kasanwidjojo en Gia Salik wist te verslaan. De sfeer werd nog meer verhoogd door de goeddraaiende keuken van de oudercommissie van Sonkei. Met de opbrengsten zullen we proberen enkele IJF wedstrijdpakken aan te schaffen die in bruikleen kunnen worden afgestaan aan onze vechters.

De Stijlprijs voor Jongens ging naar Aedon Kasanwidjojo, terwijl de Prijs voor de Mooiste Ippon (volpunt obv judo technisch goed uitgevoerde worp) naar Gia Salik ging.

Het volgend toernooi welke Judoclub Sonkei wil organiseren is een invitational, dat volgens planning over 3 maanden moet plaatsvinden en al is doorgegeven aan de Surinaamse Judo Federatie. Hiermee wil de club nog meer wedstrijdritme bouwen voor de judoka’s. Bij de invitational zulllen lokale clubs geïntresseerd worden en ook Aruba, waar we als judoclub vorig jaar naartoe zijn geweest.

Judoclub Sonkei

Bron: SME sport