Op 20 mei a.s was het de bedoeling van de oppositionele partijen, VHP, NPS, ABOP, PL, om een grootse volksmanifestatie te houden in het Centrum van Paramaribo. Dit eerder genomen standpunt moesten de leiders van de bovengenoemde partijen helaas wijzigen, omdat de vergunning die ze daarvoor hadden aangevraagd systematisch en zonder grondige redenen door de bevoegde autoriteiten werd geweigerd.

Met ondersteuning van de maatschappelijke en functionele groepen zal deze grootse volksmanifestatie gehouden worden in Grun Dyari, het partijcentrum van de Nationale Partij Suriname. Er zal hiervoor geen vergunning meer aangevraagd worden. Dit gezamenlijke besluit hebben de leiders van de vier oppostionele partijen van De Nationale Assemblee genomen na inventarisatie en overwegingen zoals: intimidatie van de overheid, machtsvertoon van de orde machten, veiligheid van de participanten en inzichten uit de hearings met de maatschappelijke- en functionele groepen. Het doel van deze volksmanifestatie blijft wel overeind en de samenleving wordt massaal opgeroepen mee te doen, aldus een verklaring die is uitgegeven door de voorzitters van de VHP, NPS, ABOP en de PL.