Op dinsdag 5 september stroomde de hal van het hoofdkwartier van Pertjajah Luhur (PL) aan de Mangrovestraat in Suriname vol met leden en bestuursleden uit de districten Paramaribo, Wanica, Commewijne en Saramacca. Ze waren aanwezig voor de her- en installatie van diverse kernbesturen. De opkomst overtrof de verwachtingen, volgens PL-voorzitter Paul Somohardjo. De vroege start van deze kerninstallaties is onderdeel van de herstructurering binnen de partij ter voorbereiding op de geplande Hoofdbestuurs- en Partijraadsverkiezingen op 2 december van dit jaar.

De installatie begon al op vrijdag 1 september met de kernen Ressort Blauwgrond en Rainville, waarbij opvallend was dat Ronny Brunswijk van de ABOP, de politieke partner, aanwezig was. Tijdens deze gelegenheid werden de kernbestuursleden aangemoedigd en herinnerd aan hun belangrijke rol als schakel tussen de gemeenschap en de partij.

Het officiële bericht aan de achterban en sympathisanten luidt dat Pertjajah Luhur en de ABOP als partners gezamenlijk de verkiezingen van 2025 tegemoet treden. Deze samenwerking vereist acceptatie, eenheid en samenwerking op alle fronten om goede resultaten te behalen bij de komende verkiezingen.

Met de installatieceremonie, geleid door PL-voorzitter Paul Somohardjo, is de eerste ronde voltooid. Nu is het de taak van de dagelijkse kernbesturen om lidmaatschapskaarten aan te vragen en nieuwe leden te werven. De tweede ronde van kerninstallaties staat gepland voor 19 september. Op 28 oktober zal het PL-partijgebouw in Koewarasan heropenen. Daarnaast worden voorbereidingen getroffen voor het “Back to School” sociaal project op 30 september, gekoppeld aan een Pasar Malam en de registratie van behoeftige jongeren die na screening voorzien zullen worden van een schoolpakket ter waarde van SRD 1000.