SUBOBO op bezoek bij Minister Joan Dogojo

1472

De Surinaamse Boksbond (SUBOBO) heeft dinsdag een bezoek gebracht aan minister Joan Dogojo van Sport- en Jeugdzaken. Bij dit kennismakingsbezoek werd door het SUBOBO bestuur vooral de knelpunten naar voren gebracht met welke de Boksbond te maken heeft.

Uiteraard werden ook de positieve ontwikkelingen van de bokssport bij de sportminister naar voren gebracht. Na alles te hebben vernomen van het bestuur, beloofde de minister haar ondersteuning naar de bokssport toe. Volgens de minister moet de Boksbond haar subsidieplan indienen voor al haar geplande activiteiten.

Een der activiteiten van de Boksbond is het oprichten van boksscholen in de districten en het vergaren van materiaal waarmee de boksers kunnen trainen. Het opleiden van onze officials / trainers door buitenlandse coaches, het organiseren van nationale toernooien en deelname aan internationale toernooien kwamen ook aan de orde.

De Boksbond gaf minister Dogojo verder aan dat er behoefte bestaat om een bezoek te brengen aan zowel de Braziliaanse als de Frans Guyanese Boksbond.

Bron: SME sport