JoFeWa Interne groepscompetitie voor de deur

1178

De JoFeWa (Jongeren Federatie Wanica) Interne groepscompetitie staat voor de deur. In groepsverband zullen vier groepen van vijf personen dammen tegen elkaar. In de U17 klasse zijn Rohan en Pawan Basdewsing de trekkers van H.J. de Vries.

U14 Jasmine en Kishan zijn de groepstrekkers van Combe markt, terwijl U14 Rhoedrani en Lionar de trekkers zijn voor de groep van mw. E. Marianna. De beginners Nodslan en Janki zijn de toppers van S.D.R. car center. De competitie start op vrijdag 6 juni om 18:45u in Ujala en eindigt op 7 juli, waarbij de groepen onderling elkaar zullen bekampen.

De winnende groep zal dan worden bekroond tot kampioen van Wanica. De jeugddammers Aryen en Eesha Doelarie die behoren tot de beste jeugddammers van Wanica en mogelijk ook van Suriname in de U11 en U14 klasse vertrekken voorgoed naar Nederland. In verband hiermee werd er een sneldam toernooi gehouden, waarbij er werd gespeeld in twee groepen en wel in de U17 en U14 klasse.

Aryen Doelarie nam deel in de U17 klasse met acht andere deelnemers en eindigde op de vijfde plaats. In deze groep werd Pawan Basdewsing kampioen en Rohan Doergamissier semikampioen. Pawan en Rohan moesten een beslissende wedstrijd spelen tegen elkaar nadat ze op gelijke punten kwamen. In de U11 en de U14 klasse speelden in totaal zestien spelers. Hier werd Sherwan Basdewsing kampioen en vier spelers (Kishan, Jasmine, Roedhrani en Nodslan) eindigden op gelijke punten voor het semikampioenschap. In de U11 klasse werd Sharoe Tanaya tot de beste damster uitgeroepen.

Bron: SME sport