Inter Moengotapoe wint kraker en wordt SVB Topklasse kampioen

1033

IMT vs. Leo Victor 4 17 juni 2017Inter Moengotapoe heeft de Topklasse titel ook dit jaar met succes verdedigd en is zaterdag in het A. Kamperveen stadion kampioen geworden van het seizoen 2016-2017. De Moengonezen wisten Leo Victor in een beslissingswedstrijd met 2-1 te verslaan.

Beide ploegen eindigden na 22 speelrondes op 49 punten en moest er dus een beslissingswedstrijd worden afgewerkt om de kampioen van Suriname te bepalen. Voor de Moengenezen is het de vijfde achtereenvolgende jaar dat zij met de hoogste titel vandoor gaan. Inter superster Stefano Rijssel nam beide doelpunten voor zijn rekening.

IMT vs. Leo Victor 6 17 juni 2017Zowel Inter Moengotapoe als Leo Victor hebben zich geplaatst voor deelname aan de CFU (Caribbean Football Union) Clubkampioenschappen. Beide clubs dienen zich uiteraard nog in te schrijven voor dit toernooi.

De topscorer in de Topklasse competitie is dit seizoen geworden Ivanildo Rozenblad van Robinhood met 20 doelpunten. De minstgepasseerde doelmannen van dit seizoen in de SVB Topklasse zijn Obrendo Huiswoud van Inter Moengotapoe en Sersinio Profijt van Leo Victor met elk 18 doelpunten tegen uit 21 wedstrijden.