Internationaal worsteltoernooi op komst

1143

De Surinaamse Worstel Federatie organiseert op zondag 6 augustus een internationaal toernooi in de Anthony Nesty Sporthal. Dit toernooi wordt gehouden in verband met het 20-jarig bestaan van de SWF, welke op 2 maart jongstleden in alle stilte herdacht werd.

Er komen worstelaars uit Nederland, Barbados en de USA. Deze zullen allemaal opnemen tegen de top Surinaamse worstelaars. Ook zijn er een aantal top lokale partijen op het programma. De SWF heeft voor dit jaar tot nu toe al haar geplande activiteiten van haar jaarkalender kunnen realiseren, ondanks de niet ideale economische situatie in het land. Met het organiseren van internationale toernooien krijgt deze sport steeds een boost in Suriname. De lokale top is zover dat ze nu de uitdaging internationaal kunnen aangaan. Dit toernooi wordt dan een meetmoment voor ze.

Uniek bij dit evenement zal zijn dat er voor het eerst in de geschiedenis er ook worstelaars uit Barbados en de USA zullen meedoen aan een toernooi in Suriname. Niet alleen de zware jongens, maar ook de top uit de lichte gewichtsklassen komen aan bod. De SWF verwacht dat het publiek de Surinaamse jongens dan ook massaal komt ondersteunen in NIS.

Gekoppeld aan dit toernooi is er ook een refreshment cursus voor onze arbiters. Vooral voor de groep die in 2014 de scheidsrechterscursus gevolgd hadden. Speciaal hiervoor is Olympisch scheidsrechter Ron Visser uit Nederland weer naar Suriname gehaald. Visser zal een week lang bezig zijn met de arbiters, zowel in Paramaribo als in Nickerie.

Surinaamse Worstel Federatie

Bron: SMEsport