Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York

918

Chavella Lee wint in New YorkChavella Lee van Simson Gym heeft nu ook in de Verenigde Staten van Amerika haar stempel weten te drukken. De ongeslagen kampioen van Suriname en houder van 2 UMC belts versloeg Mia Inzirello tijdens de Battle at la Capital in Manhattan, New York.

Lee won eerder al in Frans-Guyana en in Nederland, maar trok dit keer haar “stoute schoenen” aan om het in de Verenigde Staten van Amerika op te nemen tegen een van de meeste belovende vechters van Bellamore Kickboxing 1. Na drie rondes van drie minuten keihard knokken won de Surinaamse in de gewichtsklasse -59kg op punten van haar tegenstander.

Volgens Simsom Gym topper Revelino Dongo was deze partij geen titelgevecht en eentje in de amateurklasse, omdat Lee nog geen A-klasse vechter is. “Het was voor ons een heel belangrijke overwinning, omdat er op dat moment tijdens het gevecht mensen aan het scouten waren voor Glory New York in december dus we waren verplicht om een positieve resultaat neer te zetten. Wij hebben als managementteam van Simson Gym dit gevecht voor haar kunnen arrangeren en hebben Lee goed voorbereid voor haar beurt in New York. We hadden ruim de tijd om haar goed klaar te stomen, omdat Simson Gym met een jaarplan werkt voor zijn vechters. Terwijl Chavella in New York aan het vechten was zijn de andere vechters hier in Suriname zich aan het voorbereiden om Suriname ook op Curaçao te gaan vertegenwoordigen op 21 oktober aanstaande”, aldus Dongo.

Dongo zegt verder dat Simsom Gym met Lee en zijn andere vechters natuurlijk internationaal verder zullen gaan. “We hebben verschillende aanbiedingen en we werken er hard naar toe om de top te bereiken. Als alles goed zit zal Lee haar volgende partij draaien in Suriname tijdens een gala welke gepland is voor 25 november 2017. Vooralsnog is Lee de tweede vechtster die Simson Gym internationaal heeft laten doorbreken. De eerste was Suelle Shepperd. Onze focus is niet on the man but on the game dus we gaan voor het beste zodra er een partij is en het wat voor Lee’s haar carrière kan betekenen doen we het”, zegt Dongo verder.

Verder wist Dongo aan te geven geen toestemming of begeleiding nodig te hebben gehad van de Surinaamse Thaiboks Bond (SuThaiBo) om de Surinaamse vechters te laten uitkomen in het buitenland. “We hebben geen toestemming nodig van SuThaiBo, omdat dat zij niet de autoriteit zijn in Suriname voor wat kickboksen betreft. Simson Gym is ook niet aangesloten bij de SuThaiBo. Simson Gym wordt door de SMTKB begeleidt”, aldus Dongo. De delegatie van Simson Gym arriveert op dinsdag 17 oktober vanuit de Verenigde Staten en vertrekt op woensdag 18 oktober richting Curaçao om Suriname ook daar te vertegenwoordigen.

Bron: SME Sport