Jeugddammers wederom in actie tijdens WK dammen in Polen

736

Arwien Bhagwandas (kampioen U20), Ngawikromo Quincy (kampioen U17) en Phawan Basdewsing (semikampioen U17 en U20) zullen Suriname op de komende Jeugd Wereld Damkampioenschappen in Polen vertegenwoordigen.

Naar zeggen van de algemeen coördinator van Jongeren Federatie Wanica (JoFeWa), Hemradj Basdewsing is niet alles van een leien dakje gegaan. In principe zouden er vier dammers en 1 begeleider vertrekken, maar vanwege tekort aan financien vertrekken nu maar drie dammers met hun begeleider. Basdewsing zegt dat hij heel hard bezig is geweest om aan het karretje te trekken om deze jeugddammers weg te kunnen sturen.

Echter heeft hij niet alles kunnen bewerkstelligen, omdat bepaalde toezeggingen niet zijn nagekomen. Zo moest volgens Basdewsing het ministerie van financien de afvaardigingsmiddelen overmaken naar de Surinaamse Dambond, maar is tot op heden niet is gebeurd. “Dit maakt het werk moeilijker, omdat alles in orde gemaakt moet worden. Er resten nog vijf dagen voordat we vertrekken en moeten nu passen en meten”, aldus Basdewsing. Zo zullen naar zeggen van Basdewsing de kosten van tickets en verblijf na vandaag duurder worden. “Dit maakt het nog moeilijker, omdat we de financiële middelen daarvoor niet beschikken” zegt Basdewsing verder.

Toch blijft Basdewsing hoopvol gestemd en gaan de jeugddammers voor de maximale winst. Hun voorbereiding naar de Jeugd Wereld Damkampioenschappen is volgens Basdewsing heel goed verlopen. “De dammers hebben de volle ondersteuning en begeleiding gehad van hun respectievelijke verenigingen. Ik bedank een ieder die het mogelijk heeft gemaakt dat de jeugddammers toch nog kunnen vertrekken om Suriname op een waardige wijze te vertegenwoordigen. De spelen zullen van 28 oktober tot en met 4 november 2017 gehouden worden in Dabki, Polen.

Jongeren Federatie Wanica

Bron: SME sport