Eerste sportdag voor kinderen met een beperking in 2018

690

Op donderdag 22 maart zal de Ilonka Elmont Foundation samen met het Bureau Speciaal Onderwijs (BSO) de eerste sportdag van 2018 organiseren op het Boys Sportcomplex te Rainville. Tijdens deze sportdag worden ruim 160 leerlingen verwacht.

Kinderen van de SO Emmaschool, SO Maretraite en SO Bloementuin zijn uitgenodigd om lekker mee te sporten. Behalve dat sporten goed is voor kinderen staat plezier ook op de eerste plaats tijdens deze mooie dag. De dag wordt georganiseerd door studenten van de Academie van Lichamelijke Opvoeding die momenteel stage lopen binnen het Speciaal Onderwijs. Deze stagiaires zullen samen met andere stagiaires van het Nova College en vrijwilligers van de Foundation de dag mogelijk maken voor de kinderen.

De kinderen kunnen zich gedurende de hele ochtend zich vermaken met verschillende spelletjes waaronder estafette, jeu de boules en mini voetbal. Ook zal er tijdens deze editie een boksclinic worden verzorgd voor de kinderen. Net als tijdens elke sportdag heeft de Ilonka Elmont Foundation ook voor deze dag een bekende Surinamer uitgenodigd om mee te spelen en om als rolmodel te dienen voor de kinderen. Deze keer zal de zanger Jackson Blai, bekend van de hit ‘3 Dame’ en ‘Fen Mi Toch’, belangeloos zijn medewerking verlenen om samen met de kinderen sporten en enkele liedjes ten gehore brengen.

Een dergelijk project inspireert in deze tijd ook veel mensen om wat terug te doen voor de maatschappij. Zo mogen we tijdens deze editie nieuwe vrijwilligers verwelkomen van bijvoorbeeld het reisbureau Su4You. Ook zal deze sportdag door het filmbedrijf I-fu-shi op professionele wijze worden vastgelegd die onder andere het gebruik van een drone.

Door de welwillendheid en ondersteuning van onze sponsors, Stinafo (Stichting Nationaal Fonds het Gehandicapte Kind), BasicOne, Lekker! en Caribbean Drive, kan de Ilonka Elmont Foundation dit jaar weer deze sportdagen organiseren. Door de uitdagende situatie in het land was het twee jaar niet mogelijk om de gebruikelijke 4 sportdagen te organiseren. Door de bijdrage van Stinafo kunnen we dit fantastische sportparticipatieproject voor de kinderen met een beperking in Suriname wederom voort zetten.

Ilonka Elmont Foundation

Bron: SMEsport.