Inter Moengotapoe overtuigend langs Barbadiaanse Weymouth Wales

683

Inter Moengotapoe heeft zondag in de Caribbean Club Shield Tier 2 kampioenschappen 2018 van de Confederation of North, Central America and Caribbean Association Football (CONCACAF) poule A ook de tweede wedstrijd naar zich kunnen toetrekken.

Van de Barbadiaanse Weymouth Wales werd na een 1-0 ruststand tenslotte met 5-0 gewonnen. Stefano Rijssel nam maar liefst vier doelpunten voor zijn rekening. Ook Romeo Kastiel was eenmaal trefzeker voor Inter. Afgelopen vrijdag won de ploeg uit Suriname eveneens met 5-0 van de Arubaanse Eerste Divisie club Deportivo Nacional.

Het wedstrijdschema van poule A: 17.04.2018 Weymouth Wales vs. Deportivo Nacional om 14.00u, 17.04.2018 Unite Sainte Rosienne vs. Inter Moengotapoe om 16.30u.

Aan dit toernooi doen 12 clubs uit 12 CFU landen mee. Het zijn de landen binnen de CFU die nog geen prof-status hebben. Ze zijn verdeeld in drie poules met elk vier clubs. Slechts de groepswinnaar en de beste nummer 2 gaan verder naar de finale ronde. De finale van dit toernooi zal ook gelijk in Santo Domingo worden afgewerkt. Indien Inter Moengotapoe de finale bereikt zal de landskampioen tot 22 april in Santo Domingo vertoeven.

Deze indeling is pas dit jaar door de CONCACAF ingesteld. In Tier 1 zitten clubkampioenen en semi-kampioenen van de CFU die een prof status hebben. Ze komen uit vier landen te weten, Haiti, Trinidad & Tobago, Jaimaica en de Dominicaanse Republiek. Deze clubs zijn verdeeld in twee poules van 8 clubs. De nummers 1 tot en met 3 plaatsen zich voor de CONCACAF League 2019.

De kampioen van Tier 2 zal, zolang deze voldoet aan de CONCACAF Regional Club Licensing-criteria, spelen tegen de nummer vier (4) van het Caribbean Club Championship (Tier 2) voor een plaats in de CONCACAF League 2019.

Wedstrijdschema finale ronde: 19.04.2018 Winnaar Groep A vs. Beste Nr.2 om 17.30u = Winnaar 1, 19.04.2018 Winnaar Groep B vs. Winnaar Goep C om 20.00u = Winnaar 2. 21.04.2018 Winnaar 1 vs. Winnaar 2 om 20.00u.