Inter Moengotapoe plaatst zich als heer en meester voor de volgende ronde

754

Inter Moengotapoe heeft zich dinsdag in poule A van de CONCACAF (Confederation of North, Central America and Caribbean Association Football) Caribbean Club Shield Tier 2 kampioenschappen 2018 als heer en meester geplaatst voor de volgende ronde.

De landskampioen van Suriname wist in Estadio ISA ook Unite Sainte Rosienne, de kampioen van Guadeloupe, met 5-1 opzij te schuiven. Joel Baja, Stefano Rijssel, Romano Holtuin 2x en Donnegy Fer scoorden voor de Moengonese club. Aanstaande donderdag zal Inter Moengotapoe het om 17.30u in de knockout fase opnemen tegen de Arubaanse Eerste Divisie club Deportivo Nacional en kan zich bij winst plaatsen voor de finale van dit toernooi.

Aan dit toernooi doen 12 clubs uit 12 CFU landen mee. Het zijn de landen binnen de CFU die nog geen prof-status hebben. De finale van dit toernooi zal ook gelijk in Santo Domingo worden afgewerkt. Indien Inter Moengotapoe de finale bereikt zal de landskampioen tot 22 april in Santo Domingo vertoeven.

Deze indeling is pas dit jaar door de CONCACAF ingesteld. De kampioen van Tier 2 zal, zolang deze voldoet aan de CONCACAF Regional Club Licensing-criteria, spelen tegen de nummer vier (4) van het Caribbean Club Championship (Tier 2) voor een plaats in de CONCACAF League 2019.


Bron: SMEsport.