Basketbal spektakel op internationaal niveau in Suriname

734

Van 17 juni – 30 juni 2018 vinden in de Anthony Nesty Sporthal de FIBA Women’s Caribbean Cup en de FIBA Americup 2021 Caribbean Pre-Qualifier Competition plaats. Het is na 20 jaar, dat Suriname weer het gastland mag zijn van 2 prestigieuze toernooien.

En wel op het gebied van heren en dames basketbal. In beide toernooien zullen er maar liefst 7 damesteams en 10 herenteams uit de regio tegen elkaar uitkomen. De FIBA AmeriCup 2021 Caribbean Pre-Qualifier zal twee teams kwalificeren voor de FIBA AmeriCup 2021 Qualifiers begin september. De FIBA Women’s Caribbean Cup zal drie teams kwalificeren voor de FIBA Women’s Centrobasket Championship later dit jaar.

Met de organisatie van beide toernooien wordt Suriname in de gelegenheid gesteld zich van haar beste zijde te laten zien. Zowel het nationaal team van de heren als de dames krijgt hierdoor een unieke kans om zich op eigen bodem te profileren voor lokaal en internationaal publiek en de basketbalsport in Suriname naar een hoger niveau te tillen. Het NIS krijgt speciaal voor deze gelegenheid een facelift.

Met het van start gaan van dit spektakel, vindt tevens de kick-off plaats van het 3 x 3 ‘Take it to the Street’ basketbal project, dat de SBA in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Paramaribo uitvoert. Informatie over de diverse teams, wedstrijdschema’s, kaartverkoop en de voortgang, zullen in de komende periode worden gecommuniceerd via de media.

FIBA Women’s Caribbean Cup zondag 17 juni – donderdag 21 juni 2018. Participerende Landen poule A: Cuba, Bahamas, St. Vincent and the Grenadines. Poule B: Suriname, Dominicaanse Republiek, Guyana, Barbados.

FIBA Americup 2021 Pre-Qualifier Games zondag 24 juni – vrijdag 30 juni 2018. Participerende landen poule A: Guyana, Grenada, St. Lucia, St. Vincent and the Grenadines, Suriname. Poule B: Barbados, Haiti, Bermuda, Antigua and Barbuda, Montserrat.

Oefenwedstrijden Nationaal heren basketbalteam
In aanloop naar de te houden FIBA Americup 2021 Caribbean Pre-qualifier, zal het nationaal heren basketbalteam van Suriname op zaterdag 19 en zondag 20 mei a.s. oefenwedstrijden spelen tegen de kampioen uit Guyana – Colts in de Ismay van Wilgensporthal. De wedstrijden vangen steeds aan om 20:00 u.

Surinaamse Basketbal Associatie