Sportschool Sparimaka werkt Full Contact wedstrijden succesvol af

694

De sportschool Sparimaka o.l.v. 8e danner Karate Remie Burke heeft haar Full Contact wedstrijden succesvol afgewerkt. De wedstrijden vonden plaats in de Chinese sporthal en startte vlot om 19.00u. De wedstrijden waren open voor alle stijlen.

Verschillende karate, taekwondo en thaiboksscholen hebben dan ook geparticipeerd. De Surinaamse Karate Associatie o.l.v Kenneth Sijp heeft gezorgd voor arbitrage en de score indeling. De wedstrijden hadden daarom een vlot verloop.

De Taekwondoschool Yeshua Warriors van Rodny Wijnaldum heeft behalve deelname aan de gevechten ook gezorgd voor een geweldige demonstratie met zijn pupillen. Hanshi Burke denkt dat hij eind van dit jaar weer dergelijke wedstrijden zal houden. Hij vindt het deelnemen aan dergelijke wedstrijden belangrijker dan het proberen te winnen.

Full contact karate gebruikt geen beschermers, slechts een mouth piece en een kruisbeschermer. Technieken mogen keihard op het lichaam geplaatst worden. Alleen stoottechnieken naar het hoofd zijn verboden. Als de wedstrijd gelijk is kan het nog, zonder rust, met tweemaal 2 minuten verlengd worden. Dit heeft veel vechters de das omgedaan, omdat ze zo moe waren dat ze bijna niet meer op hun benen konden staan.

Remie Burke is ook vertegenwoordiger van de organisatie Tiger and Crane Goju Ryu Do in Suriname en gaat ook voor de jeugd later dit jaar wedstrijden organiseren op het gebied van stijlpatronen lopen, sparren en wapentechnieken. Uniek is dat alle gevechtstijlen samen tegen elkaar uitkomen.

Uitslagen:
• Heren 13-15 jaar +50 kg (kampioen): Said Williams (Taekwondoschool Yeshua Warriors)
• Dames senioren -60 kg (kampioen): Danique Wirokarto (Taekwondoschool Yeshua Warriors)
• Dames senioren +60 kg (kampioen): Ione Castillion (Karateschool Poeketie)
• Heren senioren -60 kg (kampioen): Vincent Zweden (Team Budo)
• Heren senioren -70 kg (kampioen): Shamar Porter (Taekwondoschool Yeshua Warroirs)
• Heren senioren -80 kg (kampioen): Jason Felix (The Gym)
• Heren senioren +80 kg (kampioen): Mark Adjako (Karateschool Poeketie)
• Most spirited fighter heren: Jason Felix (The Gym)
• Most spirited fighter dames: Danique Wirokarto (Taekwondoschool Yeshua Warriors)

Riaz Bondhla

Bron: SMEsport