Renzo Tjon A Joe behaalt gouden medaille tijdens de CACSO Games.

393

Topzwemmer Renzo Tjon A Joe heeft Suriname wederom op de kaart gezet door in Barranquilla, Columbia de gouden medaille op het onderdeel 50 meter Vrije Slag te veroveren tijdens de CACSO Games.

Voor Suriname en de zwemmer kan er gesproken worden van een dubbelfeest. Hij eindigde met een tijd van 22,18 seconden niet alleen als eerste, maar brak ook het acht jaar oude Cacso-record van de Trinidadiaan George Bovell jr; 22,23. Tjon A Joe verscherpte ook zijn persoonlijke tijd. Op de tweede plaats eindigde de Trinidadiaan Dylan Carter en op plek nummer drie Alberto Mestre uit Venezuela. Tjon A Joe is de laatste tijd bijzonder op dreef. Tijdens de ODESUR spelen in Bolivia in juni van dit jaar sleepte hij al goud en brons voor Suriname in de wacht.