Suriname is het gastland voor de vierde editie van de Panam Muay-Thai Championship. Dit zal in de periode van 26-28 oktober in de Anthony Nesty Sporthal plaatsvinden. De grote motor achter dit geheel is de Surinaamse Thaiboksbond (SUTHAIBO). Ons land zal aantreden met 40 topvechters.

Een aantal vechters uit het buitenland heeft zich reeds aangemeld voor het evenement; vooralsnog zijn het 20 sporters, maar het aantal kan oplopen. Aan het Nationaal Informatie Instituut (NII) zegt SUTHAIBO adviseur Roy de Miranda dat er vechters uit onder andere  Peru, Brazilië, Argentinië, Frans Guyana en Uruguay aan dit evenement deelnemen. Het wordt een internationaal toernooi van formaat, garandeert de adviseur.

Volgens hem werkt de bond hard aan de ontwikkeling van deze tak van sport. Dit doet ze samen met het hele veld. De bond wil dat vanuit de basis de kiem wordt gelegd voor een geordende, transparante en voorbeeldige Thaibokssport in Suriname. Het evenement zal een speciaal tintje hebben aangezien het de bedoeling is om aan toppers als Tyrone Spong en  Jairzinho ’Bigi Boi’ Rozenstruik een lifetime achievement award uit te reiken voor hun prestaties.

De prijs per kaart is SRD 80 per dag en voor twee dagen SRD 100. Op de derde dag worden de prijzen uitgereikt en de toegang is dan gratis.