SBB Kerst Bridgedrive 2018 succesvol afgewerkt

397

De Surinaamse Bridge Bond (SBB) heeft zijn Kerst Bridgedrive 2018 op zondag 16 december jl. succesvol afgewerkt. Het werd gehouden in de bovenzaal van de rechter-vleugel van het Lalla Rookh Complex (Gebouw 2) en ving omstreeks 13.40 uur aan.

Hiervoor was er een korte welkomstspeech van de voorzitter en de gebruikelijke mededelingen. Aan deze drive deden 12 competitieve paren mee en waren er 6 wedstrijdtafels. Er werd met de nodige stemming/animo in één algemene klasse gespeeld, waarbij er ook gezorgd was voor genoeg consumptie/drank en men enigszins ook kledij aan had in deze sfeer (het vorig jaar werd deze prestigieuze Kerstdrive nog gewonnen door Jagdies Harpal en Santosh Raghoenandan uit een aantal van 14 paren).

De stemming zat er aldoor helemaal goed in (zowel bij het begin, tijdens en na de drive, uitslag en prijsuitreiking) en werd er gezonde sportieve strijd geleverd aan de speeltafels voor een goede score met de nodige koffie/thee, drank, snacks er tussen door. Er werd een complete Round Robin gespeeld uit een set van 22 spellen: 11 ronden van steeds 2 boards, waarbij een ieder tegen elkaar uitkwam. De eventuele behaalde ‘top’ was goed voor 10 punten en de ‘nul’ voor 0 punt.

Het spannend toernooi werd redelijk vlot afgewerkt zonder dat er enige arbitrage benodigd was en aan het eind van de speelsessies bleek dat de bridgekoppels Pieter Sonneveld/Piem Reiziger en Bianca Jubitana/Stephen Harripersad de hoogste score hadden gehaald met 139 wedstrijdpunten en een percentage van 63,2%. In het onderling treffen wisten Piet/Piem echter te winnen van Bianca/Stephen, waardoor eerstgenoemde kampioen werd van deze drive en laatstgenoemde de semikampioen werd.

De derde plaats was voor het koppel Ratan Kalka / Sjon van Teawri met een score van 117 punten en 53,2%. De vierde plaats was voor het koppel Remie Wiratma / Gert Klootwijk met 115 punten en 52,3%. De top vijf werd afgesloten door het koppel Waded Sonneveld-Elias / Gladys Frijmersum met een score van 114 punten en 51,8%.

Er waren voor medailles gezorgd voor de winnaars en werden verder aan alle deelnemers prijzen uitgereikt, waardoor een ieder tevreden huiswaarts ging en niet met lege handen. De Bond bedankte eveneens alle sponsors (Gom Food Industries N.V., DTS/Mitra N.V., Eetcafe 45, Ang Chemicals N.V., Jumbo Trading, Orienntal Books en Gifts, Waterhouse N.V. en de mee sponsorende bestuursleden voor hun welwillende medewerking. Verder werden alle overige sponsors en medewerkers van de Bond ook hartelijk bedankt voor alle ondersteuning gedurende het hele jaar door bij de diverse ontplooide activiteiten – zie overzicht beneden.

De feestelijke jaarafsluiting van de Bond werd ook aangekondigd, welke inmiddels al plaats heeft gevonden op maandag 17 december jl. De Bond zal na een korte speelbreak weer op maandag 7 januari 2019 starten met zijn traditionele Nieuwjaarsdrive. Het SBB jaarkalender 2019 is ook al uit en wordt opgestuurd. De Bond wenst aan een ieder alvast vrolijke en gezegende feestdagen toe.