Top prestaties van Surinaamse ruiters tijdens internationaal springconcours

849

Op maandag 2 maart 2019 is een delegatie van 5 ruiters van Suriname vertrokken naar Costa Rica voor de Internationale Paarden Springwedstrijden. Deze werden gehouden van 27 maart 2019 tot en met 30 maart 2019. De ruiters die Suriname uitbrachten tijdens dit toernooi waren:

Shaylee Giskus, Caelyn Giskus, Ishani Robles, Kenneth Lim A Po en Shaun Lim A Po. Dit toernooi is voor Suriname succesvol afgerond, doordat meerdere ruiters van Suriname in de prijzen zijn gevallen. Iedere klasse had 3 dagen toernooi met een prijs per dag en een overall prijs voor de drie dagen. De resultaten van de ruiters van Suriname waren als volgt:

Shaylee Giskus heeft gesprongen in de klasse 70 cm. De eerste 2 dagen heeft zij heel goed gereden, maar helaas waren deze resultaten niet genoeg om in de prijzen te vallen. Op de 3e dag heeft zij er nogmaals voor gestreden en na een hele spannende wedstrijd is zij op een 2e plaats geeindigd.

Caelyn Giskus heeft net als haar zusje een hele goed presatatie geleverd. Caelyn giskus wist zich te verzekeren van prijzen op alle drie wedstrijd dagen en ook een overall plaatsing in de klasse 80 cm. Op de 1e dag heeft Caleyn een hele mooi rit gereden en is beland op de 2e plaats. Op de 2e dag en de 3e dag was Caelyn ook heel consistent en behaalde op beide dagen de 3e plaats. Met de mooi resultaten van Caelyn voor alle 3 wedstrijddagen is zei in het algemeen klassement beland op de 2e plaats in de klasse 80 cm.

Ishani Robles die heeft deelgenomen aan de springwedstrijden in de klasse 90 cm en Kenneth Lim A Po in de klasse 1 meter hebben ook beide heel goed gepresteerd. Beide ruiters hebben tijdens de 3 wedstrijddagen hard gestreden, maar konden zichzelf helaas niet verzekeren van een podium plek. Ishani heeft tijdens de 1e en 2e dag een 8e & 9e plaats en Kenneth Lim A Po heeft op de 2e dag een 7e plaats gehaald.

Shaun Lim A Po Die heeft deelgenomen in de klasse 1.20 meter wat ook alle drie dagen heel spannend was. Na een hele mooi rit op de eerste dag wist Shaun het zover te schoppen dat het volkslied van Suriname werd afegespeeld tijdens de prijzen ceremonie waarbij hij de 1e plaats behaalde. Ook op de 2e en 3e dag heeft Shaun hele mooie resultaten gelevered. Op de 2e dag werd Shaun 6e plaatst en op de 3e dag won hij de 2e plaats. Deze mooi resultaten hebben dan ook gezorgd dat Shaun Lim A Po in het algemeen klassement eindigde op de 2e plaats.

Het team van de Ponderosa Equestrian center die Suriname heeft vertegewoordigd tijdens dit international paarden spring toernooi kan terug kijken op een heel mooi en geslaagd toernooi in Costa Rica en zullen nu weer verder trainen voor de volgende wedstrijden in (Guadeloupe in April).