Asha Gopalrai – Jane Harkisoen winnen open paren sessie

460

De Surinaamse Bridge Bond (SBB) speelde afgelopen maandagavond weer normaal open parensessies. Er werd een open parensessie gehouden met zes koppels, waarbij er gespeeld werd over vijf ronden van steeds vier boards.

Op de eerste plaats wisten te eindigen Asha Gopalrai en Jane Harkisoen met een score van 52 punten. Op de tweede plaats eindigden met een score van 45 punten Shiva Kalka en Ratan Kalka. Op de derde plaats eindigden Marion Hoeseni-Idu en Remie Wiratma met 42 punten. De vierde plaats was voor Herta Tjin-A-Kwie-Lieuw Fat en Sandra Clenem met 37 punten. De top vijf werd afgesloten door Edwin Gumbs en Harry Hermelijn met 35 punten.

Bestuur Surinaamse Bridge Bond bespreekt plannen met minister Gopal
Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken heeft het bestuur van de Surinaamse Bridge Bond ontvangen. Het bestuur heeft de minister en de waarnemend directeur van Sportzaken, de heer Mitchell Kisoor, geïnformeerd over de ontwikkelingen binnen de bridgesport en de plannen van de Bond. De Bond heeft aangegeven dat de bridgesport een denk- en teamsport is, waarbij het denkvermogen enorm wordt bevorderd.

In het kader van de 65ste jaardag van de Bond dit jaar is zij voornemens om een jubileum boek uit te brengen. Als hoogtepunt dit jaar is het Inter-Guyanees Bridge Toernooi aangegeven, dat onafgebroken reeds 46 jaren wordt georganiseerd tussen de Guyana’s namelijk Suriname, Guyana en Frans-Guyana. Het afgelopen Paasweekend heeft Suriname voor de 5de keer op een rij het Inter- Guyanees Bridge kampioenschap op haar naam weten te schrijven. De focus van het bestuur is naast de reguliere toernooien gericht op trainingen en cursussen om het niveau van het spel te verhogen, trainers en wedstrijdleiders te kunnen opleveren en ook jongeren te interesseren om de bridgesport uit te oefenen.

De SBB is geassocieerd lid van de Nederlandse Bridge Bond (NBB) en is verder ook lid van de Wereld Bridge Federatie (WBF) en Central American Caribbean Zone Bridge Federatie (CACBF). Bij de Bond zijn ongeveer 60 individuele leden aangesloten. Minister Gopal heeft in het kader van het interesseren van jongeren in de bridgesport aangegeven dat het Ministerie de Bond faciliterend zal ondersteunen. In het Multifunctioneel Centrum te Sophia’s Lust zal er gestart worden met een pilot. Hiernaast heeft de Minister ook aangegeven dat het Ministerie mogelijkheden zal bekijken om de Bond te versterken met deskundigheid uit het buitenland, gezien Suriname niet genoeg over haar eigen trainers etc. beschikt. Waarnemend directeur Kisoor, heeft in het kader van een efficiëntere samenwerking afspraken gemaakt met betrekking tot de regulering en transparantie van het algemeen subsidiebeleid.

Verdere activiteiten van de SBB
De komende weken zal er weer normaal open paren- of viertallensessies worden gehouden op de maandag, dit o.a. in verband met de voorbereidingen voor de komende SBB drives z.a. de Immigratie bridgedrive de volgende maand. Indien bridgers geen partners hebben om op de maandag en of bij toernooien/drives etc. te spelen, kan dit worden aangegeven bij de Bond en indien dit tijdig gebeurt, kan men eventueel gekoppeld worden aan een partner.

Ook is er een SBB Bridge Beginnerscursus gepland om bij voldoende belangstelling te starten op maandag 10 juni 2019, welke 12 weken zal duren. Inschrijving hiertoe is mogelijk bij het secretariaat. Zie flyer voor meer informatie en Jaarkalender SBB 2019 in de bijlagen voor de verdere activiteiten van de Bond voor dit jaar.