Samenwerking SuThaiBo en SuBoBo een feit

204

Afgelopen weekend zijn er gesprekken gevoerd tussen het bestuur van SuBoBo en SuThaiBo welke hebben geleid tot een samenwerking. Daarnaast zijn er gesprekken gevoerd tussen de SuThaiBo en de MMA/Grappling-organisatie in Suriname.

Met het oog op de aankomende Wereldkampioenschappen voor MMA/Grappling en de Pan-Amerikaanse kampioenschappen voor zowel Kickboksen als Muay Thai in November dit jaar is dit absoluut een aanwinst. De SuThaiBo samen met de SuBoBo en de MMA/Grappling organisatie vormen één sterke partij die de belangen van de vechtsportsers in Suriname nog beter en completer zal behartigen.

Nu keihard aan de slag
Ilonka Elmont, voorzitter van de SUTHAIBO: “Zonder wrijving geen glans. Het gaat hier om het groter plaatje. Het is belangrijk dat we onze neuzen één kant op hebben, ons hard maken en strijden voor een gezamenlijk doel. Ik ben blij dat we nu samen keihard aan de slag kunnen om nog sterker ten tonele te verschijnen. Zo kunnen we verder bouwen aan een goed fundament voor beide organisaties. Onze doelen zijn identiek en wij gaan elkaar aanvullen om de sporten beter en positief te promoten. De vechtsporters zullen daar echt veel profijt van hebben.”

Remy Burke, voorzitter van de boksbond: “Ik ben blij dat onze samenwerking nu gestalte heeft gekregen en wij samen met de SUTHAIBO deze stap toch hebben durven zetten. Ik heb er alle vertrouwen in. Ik ben een sportman in hart en nieren en ruim 40 jaar met vechtsport in Suriname bezig. Hier ben ik al jaren voorstaander van. We hebben de gesprekken met elkaar goed kunnen gebruiken om zaken nader te verduidelijken en binnen de kaders afspraken te maken. We kunnen nu echt met elkaar gaan bouwen aan een sterke organisatie. Heel goed voor ons allemaal dat dit een positief resultaat heeft.” aldus Burke

Sleutels tot samenwerken
De sleutels tot succes voor deze samenwerking zijn communicatie en transparantie. Suriname is te klein om op eilandjes te zitten. Alle partijen erkennen dat. De thaiboksbond, boksbond en de MMA/Grappling organisatie zijn zeer gelukkig met deze samenwerking, dit is een krachtig geheel en een goede basis voor een mooi samenspel. Wij als teamplayers zetten ons in voor een stabiele toekomst in de vechtsport en één sterk Suriname.

“Er zijn veel thaiboksers die graag willen boksen en veel boksers die graag willen thaiboksen of aan Grappling/MMA willen doen. Nu de samenwerking een feit is zullen deze zich ook aansluiten bij de boksbond om wedstrijden te draaien en anders om. Het is een win-win situatie voor alle partijen” aldus Elmont

Agenda
November zal een drukke maand worden voor de SUTHAIBO en haar leden.
14 – 18 nov. Lima, Peru WAKO PANAM Pan-Amerikaanse Kampioenschappen Kickboksen.
21 – 25 nov. Singapore GAMMA/ONE Championship Wereld-Kampioenschappen MMA/Grappling.
28 – 30 nov. Montevideo, Uruguay W.M.F. PAMC Pan-Amerikaanse Kampioenschappen Muay Thai.

Voorafgaand vinden op plaats: 30 juni Clubwedstrijden, 27 juli Surinaamse- en Regionale Kampioenschappen.